välj rätt städmateriel när du ska storstäda hemma

Vilket är det viktigaste städmaterialet för att städa hemmet?

Att städa ett hem är både nödvändigt och tvunget. Det är både hygieniskt och viktigt för vår känsla av att må bra. Utan ett riktigt städmaterial så blir uppgiften att städa svårare. Tanken på att städa ett helt hem med bara dina egna händer och kanske en hink med vatten är otänkbar. Men som tur är har vi nu för tiden tillgång till allt möjligt material för att städa våra hem effektivt.

För att kunna samla ihop det städmaterial man behöver är det nödvändigt att fundera ut viken sorts städning som krävs i varje sektion av hemmet. Detta material är både nödvändiga och obligatoriska speciellt om du vill göra ett bra städjobb, och få en hälsosam och bekväm plats att leva på. Även en enkel trasa kan göra städningen väldigt mycket lättare.

Ett hem måste städas uppifrån och ner, och detta inkluderar väggar, fönster, tak och golv. Det inkluderar också badrum, toaletter och kök. Utöver det bör man komma ihåg mjuka material såsom vissa möbler, mattor och accessoarer. Om du behöver städhjälp, tveka inte att kontakta vårt städföretag i Linköping så tar vi hand om städningen av ditt hem.

Vad är viktigast när man ska städa?

Utöver de vanliga städredskapen såsom trasor, moppar, borstar, hinkar och liknande så är kemikalier också något viktigt att tillägga. Men, det som fungerar på en sak fungerar inte nödvändigtvis på en annan. Exempelvis så är en dammvippa utmärkt för att rengöra tavlor men rätt värdelös för att rengöra möbelstoppning eller heltäckningsmattor.

Vissa områden i ditt hem behöver en särskild uppmärksamhet för att få bort baciller och bakterier såsom exempelvis toaletten. Men att applicera samma kemikalier på en dammig bokhylla finns det ingen mening med.

Varje sektion av hemmet behöver sina egna städregler och städmaterial. Bakterier måste bekämpas på ett sätt medan damm på ett helt annat.

Det rätta städmaterialet

Vi kan nog nu hålla med om att ett visst städmaterial passar vissa städuppgifter. När du köper in ditt städmaterial så är det viktigt att du har denna princip i åtanke. Det är också viktigt att du väljer ditt städmaterial omsorgsfullt. Ingredienserna i de olika rengöringsmedlen passar olika områden. Om du väljer fel här så kan du komma att måsta leva med ett dåligt resultat. Tack vara etiketterna är det enkelt att hitta vad som är rätt och vad som inte är det.

Utöver kemikalier till städningen är det viktigt att du väljer material som är återanvändbart och rätt för uppgiften. Medan moppar, hinkar och trasor är billiga och lätta att byta ut, så är dyrare saker såsom dammsugare och poleringsmaskiner inte det.

Som en generell tumregel kan man säga att ett hushåll behöver en lista av enkelt införskaffningsbara saker såsom:

  • Dammsugare, sop och mopp
  • Hinkar, dammvippor och trasor
  • Hushållsrengöringsmedel
  • Antibakteriella medel till badrum och kök
  • Golv- och möbelpoleringsmedel

Med denna grundläggande lista så har du det som behövs till en vanlig städning, men det finns områden eller saker som behöver ett särskilt städmaterial. Att skaffa sig ett grundläggande städmaterial är varken komplicerat eller särskilt dyrt. Men det måste vara bidragande till ett effektivt sätt så att man klara av att städa och hålla hemmet både rent och hygienist med enkelhet.