Städblogg

Utvalt inlägg
städtips för en storstädning av hemmet

Rengöringstips för hushållet – Storstädning

Med slutet av året bara några dagar bort så kommer de flesta personer förmodligen påbörja sin ”i-slutet-av-året-städning” motsvarig storstädningen eller vårstädning. Detta är tidpunkten för att göra sig av med gamla saker, behålla saker som man fortfarande kommer ha användning av, och köpa nya saker som man kommer att använda under det kommande året.

Men att städa hela huset efter kanske cirka sex månader utan någon större storstädning kan vara väldigt tidskrävande, för att inte nämna stressande. För att se till att din ”i-slutet-av-året-städning” blir utförd med så lite stress som möjligt så kommer här några tips för att hjälpa dig få ut så mycket som möjligt av denna engångssyssla.

Smarta tips på storstädning för ditt hem

Involvera familjen

Vem säger att det bara är du som ska sköta storstädningen? Ditt hem är också hem för alla de andra medlemmarna i familjen, så de bör alla hjälpa dig (förutom om du lever ensam såklart, för i det fallet måste du sköta all städning själv!).

Dela ut olika sysslor till olika personer. Om du kan, fråga dem vad de vill göra. Rengöra golven? Diska? Ta hand om trädgården? Putsa fönstren? Organisera garaget? Att involvera hela familjen kommer inte bara att minska din arbetsbörda utan också skapa en känsla av samhörighet. Om alla gör hans eller hennes del så blir det en bättre sammanhållning i familjen.

Involvera de små barnen

Att dela ut sysslor till barn är ett fantastiskt sätt att också lära ut en känsla av ansvar i en tidig ålder. Detta är som att slå två flugor i en smäll, de lär sig något och du får hjälp. Varje syssla som att mata husdjuren medan alla andra städar eller viker tvätt, är bara det en stor grej. Om de har sitt eget rum kan de städa sitt eget rum och slänga sitt egen skräp.

Börja uppifrån

När man städar ett hus är det bra att starta uppifrån och sedan gå nedåt. Detta betyder att du först rengör taket, sedan väggarna och fönstren, innan du rengör golven och dammar av soffan och andra möbler. Detta på grund av att damm från höjden till sist ramlar ner och smutsar ner de lägre delarna av huset igen. Om det är många personer som städar samtidigt kan man göra allt på samma gång, men du kommer fortfarande att behöva göra en stor slutgiltig sopning eller dammsugning av golven och möblerna.

Var inte en ”samlare”

Om du inte använt något på över ett år är risken stor att du inte kommer att använda det någonsin igen i framtiden heller. Detta är särskilt sant gällande kläder i din garderob. Gör dig av med dem.

De flesta personer som inte verkar kunna slänga saker verkar tro att det kommer att komma en tid då de kommer att använda föremålet, men om man inte har ett system för att hitta saker, eller en databas för att lista varje litet föremål i varje skrymsle av hemmet, så kommer man nog att ha glömt att man har den i vilket fall. Så lägg dem alla i en låda och organisera en loppmarknad. Vem vet, kanske har någon användning av dem just nu.

Schemalägg din storstädning

Att städa hela huset kan inte utföras på en endaste dag även om du har en hel armé av händer som hjälper dig att göra det. Försök att schemalägga städningen dag för dag så att allt kan utföras på logiskt vis. Tre eller fyra dagar bör dock räcka beroende på hur många hjälpredor som finns och hur stort huset är.

Veckovis städrutin för hemmet – så håller du ditt hem rent och organiserat

Checklista för veckovis städning

Veckovis städning är en viktig del av att upprätthålla ett rent och organiserat hem. Genom att utföra vissa rutiner regelbundet kan du undvika ansamling av smuts och skräp och skapa en hälsosam och inbjudande miljö. Här är en detaljerad veckovis städrutin som hjälper dig att hålla ditt hem skinande rent.

Dammsugning

En grundlig dammsugning av dina golv är ett viktigt första steg i veckovis städning. Börja med att ta bort mattor och möbler så att du enklare kan nå alla ytor. Använd en kraftfull dammsugare med effektiva sugkraft för att avlägsna damm, smuts och hår från golvet. Var noga med att dammsuga hörn, kanter och under möbler för att fånga upp allt smuts.

Golvtorkning

Efter dammsugningen är det dags att torka golvet för att få bort eventuella fläckar och smuts som inte fångades upp av dammsugaren. Använd en lämplig rengöringsprodukt för ditt golvmaterial och följ tillverkarens instruktioner. Se till att torka av hela golvytan noggrant och koncentrera dig på områden med synliga fläckar eller smuts.

Rengöring av ytor

Nästa steg är att rengöra alla ytor i ditt hem, inklusive bänkskivor, bord, hyllor och andra horisontella ytor. Använd en lämplig allrengöring eller ytrengöring för att avlägsna smuts, damm och spill. Var noga med att torka av alla ytor ordentligt och se till att inga fläckar eller smuts kvarstår.

Fönsterputsning

Fönsterputsning är ett viktigt moment i veckovis städning, då rena fönster kan ge ditt hem en fräsch och ljus atmosfär. Använd en effektiv fönsterputsmedel eller en blandning av vatten och vinäger för att få bort fingeravtryck, smuts och fläckar från fönstren. Använd en mjuk trasa eller en fönsterraka för att torka och polera fönstren för en klar och glänsande yta.

Rengöring av badrum

Badrummet är ett område som kräver särskild uppmärksamhet vid veckovis städning. Börja med att rengöra toaletten genom att använda en specialrengöring för toalettstolen. Skrubba toaletten noggrant både in- och utsida, inklusive toalettstolens kant och botten. Fortsätt sedan med att rengöra badkar, handfat, speglar och andra ytor i badrummet. Använd lämpliga rengöringsprodukter och se till att torka av alla ytor noggrant.

Tvätt av sängkläder

När du gör din veckovis städning är det även en bra idé att tvätta dina sängkläder regelbundet. Sängkläder kan samla på sig damm, hudavlagringar och andra allergener över tid. Tvätta sängkläder enligt tillverkarens instruktioner och se till att de är helt rena och fräscha. Byt även påslakan och örngott för en ren och inbjudande sängmiljö.

Organisering av förråd och garderober

Avsätt tid för att organisera ditt förråd och garderober under veckovis städning. Ta bort oanvända eller gamla föremål och donera eller släng dem efter behov. Se till att dina förråd och garderober är ordentligt organiserade och att alla föremål är på lämpliga platser. Detta hjälper till att minska röran och skapa mer utrymme i ditt hem.

Genom att följa denna veckovisa städrutin kan du skapa ett rent och organiserat hem. Kom ihåg att anpassa rutinen efter dina egna behov och prioriteringar för att uppnå bästa resultat.8. Dammtorkning

Efter de stora städmomenten är det dags att ge ditt hem en grundlig dammtorkning. Använd en mjuk trasa eller dammtrasa för att avlägsna damm från möbler, hyllor, lampor och andra ytor. Var noga med att gå noggrant igenom alla rum och se till att inga områden glöms bort. Använd eventuellt en förlängningsarm för att nå högre platser som takfläktar eller höga hyllor.

Rengöring av köket

Köket är ofta en av de mest använda och smutsiga platserna i hemmet. Ta dig tid att rengöra köksytor, diskbänk, spis, ugn, mikrovågsugn och kylskåp. Använd lämpliga rengöringsprodukter och verktyg för att få bort matrester, fläckar och smuts. Se till att även rengöra diskhon och byt ut kökssvampen regelbundet för att undvika bakterieansamling.

Lufta ur

Slutligen är det viktigt att ventilera ditt hem och få in frisk luft. Öppna fönster och dörrar för att släppa in frisk luft och släppa ut eventuell instängd lukt. Detta hjälper till att förbättra inomhusluften och skapa en fräsch och hälsosam miljö.

Genom att följa denna veckovisa städrutin kan du upprätthålla ett rent, organiserat och hälsosamt hem. Ta dig tid varje vecka att utföra dessa steg och anpassa rutinen efter dina egna behov och preferenser. Ett rent hem ger inte bara en behagligare miljö att leva i, utan kan också bidra till en bättre hälsa och välmående. Lycka till med din veckovisa städning!

anlitaen duktig städfirma i linköping

7 skäl att anlita professionella städare från en städfirma i Linköping

Har du anlitat en städfirma tidigare? Av alla saker som vi måste göra dagligen är städning troligen den sista aktiviteten på vår lista. Anledningen är uppenbar; att städa bort smuts, damm och fläckar är inte kul på något sätt. Men städning är ett jobb som inte kan ignoreras även om vi skulle vilja. Att ha ett hus som är fyllt med dammpartiklar och stora röror är en motbjudande syn.

Några av anledningarna till att hyra in professionella städtjänster för städning från en städfirma

Den största förändringen på senare år gällande just städning är att det har skett ett uppsving på marknaden för yrkesverksamma som är experter på rengöring. Att anlita individer för hushållsnära tjänster kan vara en god idé, men de har sällan expertisen som professionella städare ifrån en städfirma har.

Passar bra för individer med ett hektiskt schema

Om du är en av dem som är extremt upptagen med att arbeta verkar det vara det mest rimliga valet att få hjälp utifrån för rengöring. Medan du är på jobbet kommer ditt hus att städas efter dina önskemål.

Huset förblir alltid rent

Oavsett var du är eller hur upptagen du är, kommer ditt hus alltid att vara rent oavsett vad som sker.

Regelbunden städning

Om du anställer en professionell städfirma är de bundna av kontrakt för att städa ditt hus dagligen. Så det finns ingen chans för någon form av vårdslöshet.

Pålitliga städare

Du kan lita på att sådana yrkesverksamma utför sitt jobb på det mest effektiva sättet. De kommer att söka upp skrymslen och veck i ditt hus och rengöra dem på ett hängivet sätt.

Erfarenhet och expertis

Ingen enskild individ som erbjuder hushållsnäratjänster i Linköping kan erbjuda den typ av erfarenhet och expertis som en professionell städfirma erbjuder. De har den erfarenhet som krävs för att ta fram den mest lämpliga planen för städning för ditt hus.

Bästa rengöringsutrustningen

Städexperter har alltid den bästa rengöringsutrustningen. Så det är mycket lättare för dem att städa ditt hus utan att exempelvis lämna en fläck någonstans.

Mycket mer kostnadseffektivt

Eftersom du inte behöver oroa dig för andra faktorer sparar det mycket tid och energi. Du behöver inte ta på dig extra utgifter för att köpa städutrustning.

Priser varierar beroende på storleken på ditt hus men mängden ansträngning som en duktig städfirma erbjuder skiljer sig inte åt. De kommer att erbjuda samma mängd engagemang oavsett vem du är eller hur stort ditt hus är.

fördelarna med en slutstädning

Slutstädning – viktigt för hyresvärdar såväl som bostadsägare och hyresgäst

Slutstädning av hyreslägenheter bortsett från att vara en nödvändig uppgift innebär flera fördelar för både hyresgästerna och ägarna av lägenheten. Vill du veta vilka de är? Sluta inte läsa!

Samexistens är inte en lätt uppgift och ännu svårare när du delar en lägenhet med främlingar. Varje hyresgäst har sina hobbys och sätt att vara i ett hus som i vissa fall inte är kompatibelt med dennes rumskamrater.

Utan tvekan är det som orsakar flest argument mellan rumskamrater rengöring. Vill du lösa det och sluta diskutera? Anlita en bra städfirma i Linköping för en grundlig slutstädning. Det kommer att förhindra dig från att tjafsa, så upptäck dess fördelar!

Fördelarna med slutstädning för hyresgäster

Rengöring krävs: Den primära fördelen med att betala för en slutstädning är att det håller ditt hem optimalt när det kommer till hygienförhållanden. Detta är i sin tur är nödvändigt i alla hem.

· Undvik missförstånd: Det är upp till dig att rengöra köket, men inte du själv! Är denna diskussion bekant? Vi nämnde tidigare att renlighet ofta orsaken till konflikter i alla hem. Att anställa ett städföretag kommer att  leda till en bättre relation till dina rumskamrater och gör samexistensen enklare och roligare.

· Behaglig atmosfär: Känslan av att komma hem och andas in den rena och friska luften som kännetecknas av en städning gör att du fångar dagen med mer energi och positivitet, något som är ovärderligt!

· Städning efter fest: Ska du ha en fest hemma? Vad kommer dina rumskamrater att säga nästa dag? Ett städföretag kommer att lämna ditt hem som det var före evenemanget. Ingen ilska från rumskamraterna, och du kommer kunna få ha fest igen.

Om golven i huset är ostädat kan det förstås påverka de nuvarande rumskamraterna på ett negativt sätt.

Förmåner med slutstäd för hyresvärdar

Undersökningar pekar på att fler och fler bostadsägare är försiktiga med att hyra ut sin lägenhet. Detta av rädsla för att dessa inte kommer bevaras i gott skick av deras hyresgäster. Denna situation orsakar i sin tur en höjning av priset på hyreslägenheter.

Ordentligt underhåll och sanering av lägenheterna har många fördelar för husägarna förutom att de känner sig bekväma med att hyra ut sina hem.

Vilka är dessa fördelar? Missa inte dem

Bevarande av lägenheten: En regelbunden rengöring gynnar underhållet av lägenheten vilket resulterar i en längre varaktighet av huset som då är i perfekt skick för uthyrning.

Spara pengar: Bra skötsel av hemmet underlättar för möbler och apparater i huset att befinna sig i goda skick, vilket sparar ägaren pengar.

Hyreskostnad: Att bevara lägenheten i gott skick genom regelbunden städning skapar lugn hos ägarna. Detta medför att de inte kommer att vara rädda för att hyra ut vilket därmed gör att de inte höjer hyrespriserna.

Förtroende för hyresgästen: Rätt städning av hyreslägenheter ökar ägarens förtroende för hyresgästen. Därtill förbättrar det deras relation och undviker eventuella konflikter mellan dem.

Dessa är några av fördelarna med rengöringstjänster som utan tvekan kommer att förbättra och underlätta förhållandet mellan hyresvärd och hyresgäst.

planera ett städschema för hemstädning

Städschema – Hur du skapar ett schema som fungerar för din hemstädning?

Ibland när du ser dig om i ditt hem kanske du tänker, ”jösses! Mitt hem ser verkligen stökigt ut. Jag vill städa detta genast, men vart skall jag börja?” Det enkla svaret är ett städschema.

Det kan vara mycket bra att påbörja din städning genom att sätta samman ett städschema. Tanken är att om du har en lista med saker som behöver rengöras varje dag under en vecka, månad eller år, och håller dig till planen så kommer ditt hem alltid vara rent och prydligt. Dessvärre så är det ofta så att vi börjar bra och följer vårt städschema men plötsligt en dag så stoppas schemat ner i en låda och glöms bort fram tills dagen du på nytt har massor med energi och den-här-gången-skall-jag-verkligen-fullfölja intentioner, då städschemat på nytt återuppstår i en ny tappning.

Jag vill än en gång upprepa att det är väldigt användningsbart att ha ett städschema och arbeta hårt på att följa din plan så länge som det bara går. Även om du på sikt glömmer bort det efter några veckor eller månader, så vet du att ditt hem har blivit avsevärt mycket renare.

Skapa ditt städschema

 1. Sätt undan några timmar för att ordentligt tänka igenom hur du skall strukturera ditt städschema.
 2. Tänk på hur du vill att ditt hem skall se ut och kännas när det är rent och prydligt. Skall du städa ditt hem både invändigt och utvändigt?
 3. Beväpna dig med en bit papper och penna och gå sedan igenom varje rum i hemmet och notera de saker du vill städa då och då och de saker som alltid behöver städas.
 4. Bestäm när du kan avsätta tid till din städning. Kommer du göra små korta sysslor varje dag eller vill du arbeta hårt ett par timmar under utvalda dagar?
 5. När du väl har gjort din lista så kan du bocka av de saker som är mest akuta och kanske bör prioriteras.
 6. Nu bör du ha alla saker som behöver göras samt den tid du vill avsätta till det framför dig.

Det var den enkla delen av att skapa ett städschema som fungerar för dig! Kontakta en rekommenderad städfirma i Linköping för städhjälp för mer information.

Jag skulle rekommendera att du påbörjar ditt städschema med ett veckoprogram.

 • Rita upp på ett papper, eller i datorn, ett veckoschema där du lämnar kvar tomrum i botten där du kan fylla på med uppgifter som du kanske glömt eller inte hunnit med när du skapade veckoschemat. Dessa städjobb kan sedan flyttas över till nästa veckas schema eller flyttas till en annan tidpunkt som passar dig bättre.
 • Spärra de tiderna som du inte har möjlighet att göra något hushållsarbete, och markera de tider då du har möjlighet att ta dig an de städuppgifter som behöver göras
 • Försök få din städning så rolig som möjligt. Du kanske kan städa samtidigt som du lyssnar på din favoritmusik? Du kanske kan göra ett städbyte med en vän? Det är ofta roligare att röja upp och städa i någon annans hem.
 • Gratulera dig själv när du är färdig till ett väl utfört arbete.
 • Oroa dig inte om du inte hann med att städa så mycket som du hoppades på. Flytta bara över det som är kvar till nästa veckas schema.

Kom ihåg: varje väl utfört städjobb är ett steg på vägen till att uppnå ett mysigt och rent hem!

välj rätt städmateriel när du ska storstäda hemma

Vilket är det viktigaste städmaterialet för att städa hemmet?

Att städa ett hem är både nödvändigt och tvunget. Det är både hygieniskt och viktigt för vår känsla av att må bra. Utan ett riktigt städmaterial så blir uppgiften att städa svårare. Tanken på att städa ett helt hem med bara dina egna händer och kanske en hink med vatten är otänkbar. Men som tur är har vi nu för tiden tillgång till allt möjligt material för att städa våra hem effektivt.

För att kunna samla ihop det städmaterial man behöver är det nödvändigt att fundera ut viken sorts städning som krävs i varje sektion av hemmet. Detta material är både nödvändiga och obligatoriska speciellt om du vill göra ett bra städjobb, och få en hälsosam och bekväm plats att leva på. Även en enkel trasa kan göra städningen väldigt mycket lättare.

Ett hem måste städas uppifrån och ner, och detta inkluderar väggar, fönster, tak och golv. Det inkluderar också badrum, toaletter och kök. Utöver det bör man komma ihåg mjuka material såsom vissa möbler, mattor och accessoarer. Om du behöver städhjälp, tveka inte att kontakta vårt städföretag i Linköping så tar vi hand om städningen av ditt hem.

Vad är viktigast när man ska städa?

Utöver de vanliga städredskapen såsom trasor, moppar, borstar, hinkar och liknande så är kemikalier också något viktigt att tillägga. Men, det som fungerar på en sak fungerar inte nödvändigtvis på en annan. Exempelvis så är en dammvippa utmärkt för att rengöra tavlor men rätt värdelös för att rengöra möbelstoppning eller heltäckningsmattor.

Vissa områden i ditt hem behöver en särskild uppmärksamhet för att få bort baciller och bakterier såsom exempelvis toaletten. Men att applicera samma kemikalier på en dammig bokhylla finns det ingen mening med.

Varje sektion av hemmet behöver sina egna städregler och städmaterial. Bakterier måste bekämpas på ett sätt medan damm på ett helt annat.

Det rätta städmaterialet

Vi kan nog nu hålla med om att ett visst städmaterial passar vissa städuppgifter. När du köper in ditt städmaterial så är det viktigt att du har denna princip i åtanke. Det är också viktigt att du väljer ditt städmaterial omsorgsfullt. Ingredienserna i de olika rengöringsmedlen passar olika områden. Om du väljer fel här så kan du komma att måsta leva med ett dåligt resultat. Tack vara etiketterna är det enkelt att hitta vad som är rätt och vad som inte är det.

Utöver kemikalier till städningen är det viktigt att du väljer material som är återanvändbart och rätt för uppgiften. Medan moppar, hinkar och trasor är billiga och lätta att byta ut, så är dyrare saker såsom dammsugare och poleringsmaskiner inte det.

Som en generell tumregel kan man säga att ett hushåll behöver en lista av enkelt införskaffningsbara saker såsom:

 • Dammsugare, sop och mopp
 • Hinkar, dammvippor och trasor
 • Hushållsrengöringsmedel
 • Antibakteriella medel till badrum och kök
 • Golv- och möbelpoleringsmedel

Med denna grundläggande lista så har du det som behövs till en vanlig städning, men det finns områden eller saker som behöver ett särskilt städmaterial. Att skaffa sig ett grundläggande städmaterial är varken komplicerat eller särskilt dyrt. Men det måste vara bidragande till ett effektivt sätt så att man klara av att städa och hålla hemmet både rent och hygienist med enkelhet.

köp rätt flyttlådor till flytten

Allt du behöver veta om flyttlådor och flyttmaterial

Många som ska flytta till ett nytt ställe gör ofta det misstaget att de går till sin lokala handlare eller andra affärer och ber om kartonger som blivit över. Dessa kartonger är oftast redan isärtagna eller tillplattade för en enklare transport innan du får dem. Sedan använder man dessa redan nedbrutna flyttlådor, i alla dess former och storlekar, till att packa alla sina saker i, så att man kan flytta sitt bohag till det nya boendet. Medan detta kanske låter som en bra idé så finns det dock en hel del problem med att använda dessa kartonger som man samlat på sig från de lokala affärerna, och det finns också en hel del superba anledningar till varför kunniga flyttare investerar i flyttmaterial av hög kvalité för flytten av sakerna i hemmet.

Då man ska flytta med flyttlådor

För det första, även om dessa flyttlådor du införskaffat gratis kan kännas som ett billigt sätt att flytta kan de komma att kosta dig mer i slutändan. Många gånger har de inte den rätta storleken för vad du behöver packa ner och det betyder att risken blir större att något du packat ned i lådan går sönder. Om lådan gör att man inte kan packa sina saker på rätt sätt, så kan det leda till att de kan flytta runt i lådan under transporten och gå sönder. Värre är att många av dessa kartonger också blivit isär skurna hipp som happ av de arbetarna i affären som tagit ut varorna i lådan för att ställa dem på hyllorna. Detta betyder att de blivit försvagade av den felaktig skärning eller inte har toppflikarna kvar så du kan stänga igen kartongen. Det kan leda till att du kan förlora saker längs vägen samt att kartongerna kan ramla isär när som helst under flytten.

Tejp och annat flyttmaterial

Även om det kostar lite grann så är det smartare att investera i flyttlådor, passande tejp och annat flyttmaterial när du ska flytta ditt bohag. Om man verkligen vill minimera risken för skador på sina saker så är det bättre att använda starka, stadiga och slittåliga flyttlådor till sin flytt. Dessa flyttlådor kommer i olika storlekar och är särskilt framtagna för att klara av det tuffa jobb som en flytt innebär. De kan också förseglas på ett riktigt sätt med tejp för att se till att alla saker stannar kvar i lådan på det sätt de packats ned. Det finns dessutom också särskilda flyttlådor för att skydda mer ömtåliga saker såsom speglar och tavlor, som är rektangulära och korrugerade för att ge ett extra skydd. Något som också är väldigt bra med flyttlådor är att botten på dem är extra förstärkt så att man inte behöver oroa sig över att botten faller ur och att alla saker ramlar ned på golvet.

När det gäller övrigt flyttmaterial så är det bra att skaffa bubbelplast eller frigolitbitar för att kunna packa ömtåliga saker säkert. Detta kostar inte allt för mycket, men det går inte att understryka nog hur viktigt de är för att kunna skydda dina saker rätt under flytten. De är superba till att packa ömtåliga saker såsom tallrikar, skålar, glas, prydnadssaker, arvegods och krimskrams. Tidningspapper som är det vanligaste och det mest klassiska sättet för många som ska flytta kan helt enkelt inte skydda dina saker tillräckligt. Det finns inget mer hjärtskärande än när man packar upp sina saker och ser att farmors fina servis är i tusen bitar eller kantstött. Bubbelplast eller frigolitbitar erbjuder den isolering och skydd som de saker som lätt går sönder verkligen behöver under en flytt, och ser till att de anländer säkert samt hela och rena till sin slutdestination.

Gör en intresseanmälan om du behöver hjälp med flyttstäd i Linköping

så rengör man garaget och garagegolv

Rengör garagegolv effektivt

Hela byggbranschen är grym och mycket konkurrenskraftig och som en följd av detta, så kommer presentationen av det färdiga arbetet ofta att visa en rätt minimalistisk arbetsinsats av många byggare. Titta bara på garagen och se att de väldigt sällan gjort sig ansträngningen att försegla golven, även om detta kan göra en stor skillnad på hur rummet kommer att se ut efter ett tag. Hur du än bär dig åt så verkar det som att golvet blir smutsigt och behöver städas mer än att det inte behöver det. Du bör veta hur man rengör ett garagegolv ordentligt en gång, så att du inte behöver göra det om och om igen!

Hur man rengör garagegolv effektivt

För att lära dig hur man rengör garagegolv effektivt så måste du förstå att ytan på betongen inte är så hård som den verkar utan i själva verket är porös. Den absorberar nästan allt som spills på den. Börja med att skapa en helt fri golvyta. Flytta ut allt skräp, förvaringslådor och utrustning till uppfarten så att de är helt ur vägen.

Efter du städat golvet, gör lite efterforskningar i hur man rengör garagegolv och du kommer att se att det troligtvis kommer att ta mycket tid. En av de första sakerna som du bör göra är att sopa upp alla de där gamla muttrarna och bultarna, mynten, löven och all annan smuts samtidigt som du tittar efter fläckar orsakade av olja och smuts. Ta sedan fram kattsanden.

Djupsittande oljefläckar är ett gigantiskt problem då du håller på att lära dig hur man rengör garagegolv. Kanske så rengör du ytskiktet av fläcken och tror att problemet är löst, men det är det inte. Här kan du måsta lägga på flera lager av kattsand och lämna det över natten i flera dygn, för att se till att varje liten droppe av oljan sugs upp från betongytan.

Envisa fett- och oljefläckar

Om du tror att du lyckats fått bort alla envisa fett- och oljefläckar från din golvyta så är du nu redo att grundligt rengöra med hjälp av ett blekmedel och ett rengöringsmedel designat för ändamålet. Skynda dig inte igenom denna fas, utan ta tid på dig så att du kan vara säker på att du når bäst resultat. När du sedan sköljer av, se till att du använder mycket vatten så att medlet blir så utspätt som möjligt innan det åker ner i avloppet.

När du är redo att försegla golvet så förstå att detta kan vara ett arbete som tar lång tid och som kommer att kräva ett antal olika lager. Under hela denna tid kommer du inte kunna använda ditt garage alls, och du måste vara villig att hänge all tid som är nödvändig för att avsluta detta arbete. Om du inte känner dig redo att försegla golvet så är det minsta du kan göra att lägga på några golvmattor för att se till så att du inte måste gå igenom det slitsamma arbetet med att grundligt djuprengöra golvet igen.

Högabsorberande golvmattor för garage är gjorda av polypropen och kommer att ta hand om all smuts och kladd som kommer in i ditt garage genom däcken på ditt fordon. Alla små oljefläckar eller droppar som kan inträffa kommer också att fångas upp och inte få tillfälle att sätta sig i betonggolvet.

När du har lärt dig att rengöra garagegolv på det här sättet så kommer du vilja vara säker på att du inte behöver göra det snart igen. Skaffa de där golvmattorna för garaget nu och se hur de också förbättrar utseendet av hela rummet. Nu är det tags att ta itu med allt det där skräpet som du bar ut till uppfarten. Bär inte in det igen, utan håll istället en loppmarknad