köp rätt flyttlådor till flytten

Allt du behöver veta om flyttlådor och flyttmaterial

Många som ska flytta till ett nytt ställe gör ofta det misstaget att de går till sin lokala handlare eller andra affärer och ber om kartonger som blivit över. Dessa kartonger är oftast redan isärtagna eller tillplattade för en enklare transport innan du får dem. Sedan använder man dessa redan nedbrutna flyttlådor, i alla dess former och storlekar, till att packa alla sina saker i, så att man kan flytta sitt bohag till det nya boendet. Medan detta kanske låter som en bra idé så finns det dock en hel del problem med att använda dessa kartonger som man samlat på sig från de lokala affärerna, och det finns också en hel del superba anledningar till varför kunniga flyttare investerar i flyttmaterial av hög kvalité för flytten av sakerna i hemmet.

Då man ska flytta med flyttlådor

För det första, även om dessa flyttlådor du införskaffat gratis kan kännas som ett billigt sätt att flytta kan de komma att kosta dig mer i slutändan. Många gånger har de inte den rätta storleken för vad du behöver packa ner och det betyder att risken blir större att något du packat ned i lådan går sönder. Om lådan gör att man inte kan packa sina saker på rätt sätt, så kan det leda till att de kan flytta runt i lådan under transporten och gå sönder. Värre är att många av dessa kartonger också blivit isär skurna hipp som happ av de arbetarna i affären som tagit ut varorna i lådan för att ställa dem på hyllorna. Detta betyder att de blivit försvagade av den felaktig skärning eller inte har toppflikarna kvar så du kan stänga igen kartongen. Det kan leda till att du kan förlora saker längs vägen samt att kartongerna kan ramla isär när som helst under flytten.

Tejp och annat flyttmaterial

Även om det kostar lite grann så är det smartare att investera i flyttlådor, passande tejp och annat flyttmaterial när du ska flytta ditt bohag. Om man verkligen vill minimera risken för skador på sina saker så är det bättre att använda starka, stadiga och slittåliga flyttlådor till sin flytt. Dessa flyttlådor kommer i olika storlekar och är särskilt framtagna för att klara av det tuffa jobb som en flytt innebär. De kan också förseglas på ett riktigt sätt med tejp för att se till att alla saker stannar kvar i lådan på det sätt de packats ned. Det finns dessutom också särskilda flyttlådor för att skydda mer ömtåliga saker såsom speglar och tavlor, som är rektangulära och korrugerade för att ge ett extra skydd. Något som också är väldigt bra med flyttlådor är att botten på dem är extra förstärkt så att man inte behöver oroa sig över att botten faller ur och att alla saker ramlar ned på golvet.

När det gäller övrigt flyttmaterial så är det bra att skaffa bubbelplast eller frigolitbitar för att kunna packa ömtåliga saker säkert. Detta kostar inte allt för mycket, men det går inte att understryka nog hur viktigt de är för att kunna skydda dina saker rätt under flytten. De är superba till att packa ömtåliga saker såsom tallrikar, skålar, glas, prydnadssaker, arvegods och krimskrams. Tidningspapper som är det vanligaste och det mest klassiska sättet för många som ska flytta kan helt enkelt inte skydda dina saker tillräckligt. Det finns inget mer hjärtskärande än när man packar upp sina saker och ser att farmors fina servis är i tusen bitar eller kantstött. Bubbelplast eller frigolitbitar erbjuder den isolering och skydd som de saker som lätt går sönder verkligen behöver under en flytt, och ser till att de anländer säkert samt hela och rena till sin slutdestination.

Gör en intresseanmälan om du behöver hjälp med flyttstäd i Linköping