så rengör man garaget och garagegolv

Rengör garagegolv effektivt

Hela byggbranschen är grym och mycket konkurrenskraftig och som en följd av detta, så kommer presentationen av det färdiga arbetet ofta att visa en rätt minimalistisk arbetsinsats av många byggare. Titta bara på garagen och se att de väldigt sällan gjort sig ansträngningen att försegla golven, även om detta kan göra en stor skillnad på hur rummet kommer att se ut efter ett tag. Hur du än bär dig åt så verkar det som att golvet blir smutsigt och behöver städas mer än att det inte behöver det. Du bör veta hur man rengör ett garagegolv ordentligt en gång, så att du inte behöver göra det om och om igen!

Hur man rengör garagegolv effektivt

För att lära dig hur man rengör garagegolv effektivt så måste du förstå att ytan på betongen inte är så hård som den verkar utan i själva verket är porös. Den absorberar nästan allt som spills på den. Börja med att skapa en helt fri golvyta. Flytta ut allt skräp, förvaringslådor och utrustning till uppfarten så att de är helt ur vägen.

Efter du städat golvet, gör lite efterforskningar i hur man rengör garagegolv och du kommer att se att det troligtvis kommer att ta mycket tid. En av de första sakerna som du bör göra är att sopa upp alla de där gamla muttrarna och bultarna, mynten, löven och all annan smuts samtidigt som du tittar efter fläckar orsakade av olja och smuts. Ta sedan fram kattsanden.

Djupsittande oljefläckar är ett gigantiskt problem då du håller på att lära dig hur man rengör garagegolv. Kanske så rengör du ytskiktet av fläcken och tror att problemet är löst, men det är det inte. Här kan du måsta lägga på flera lager av kattsand och lämna det över natten i flera dygn, för att se till att varje liten droppe av oljan sugs upp från betongytan.

Envisa fett- och oljefläckar

Om du tror att du lyckats fått bort alla envisa fett- och oljefläckar från din golvyta så är du nu redo att grundligt rengöra med hjälp av ett blekmedel och ett rengöringsmedel designat för ändamålet. Skynda dig inte igenom denna fas, utan ta tid på dig så att du kan vara säker på att du når bäst resultat. När du sedan sköljer av, se till att du använder mycket vatten så att medlet blir så utspätt som möjligt innan det åker ner i avloppet.

När du är redo att försegla golvet så förstå att detta kan vara ett arbete som tar lång tid och som kommer att kräva ett antal olika lager. Under hela denna tid kommer du inte kunna använda ditt garage alls, och du måste vara villig att hänge all tid som är nödvändig för att avsluta detta arbete. Om du inte känner dig redo att försegla golvet så är det minsta du kan göra att lägga på några golvmattor för att se till så att du inte måste gå igenom det slitsamma arbetet med att grundligt djuprengöra golvet igen.

Högabsorberande golvmattor för garage är gjorda av polypropen och kommer att ta hand om all smuts och kladd som kommer in i ditt garage genom däcken på ditt fordon. Alla små oljefläckar eller droppar som kan inträffa kommer också att fångas upp och inte få tillfälle att sätta sig i betonggolvet.

När du har lärt dig att rengöra garagegolv på det här sättet så kommer du vilja vara säker på att du inte behöver göra det snart igen. Skaffa de där golvmattorna för garaget nu och se hur de också förbättrar utseendet av hela rummet. Nu är det tags att ta itu med allt det där skräpet som du bar ut till uppfarten. Bär inte in det igen, utan håll istället en loppmarknad